det var år sen vi va små

Jag vet att många inte kan förstå visdomen med Håkan Hellström och fine låt det va. Man kan inte älska all musik ^^
Men en dag måste man i alla fall sätta igång Hurricane Gilbert med hörlurar i och lite för hög musik för hörlurarna. Det ska va så där lagom att man känner de små slagen som ljuder ut i början men utan att det skär i öronen i de fartfyldaste bitarna i låten.

Helt plötsligt kommer du lyssna på texten och du kommer känna känslan. Det är ingen framtvingad jobbig känsla du kommer bara känna. Känna nått. Om du inte kan känna nått då säger jag det är lungt det är inte nått för dig, men först måste du verkligen lyssna ordentligt en gång.

Håkan Hellström – Hurricane Gilbert

Men är du i mitten av en hurricane kommer du känna igen dig och du kommer imorgon när du vaknar att känna att "visst känns det fint att va vid liv en dag till" och det kommer fortsätta

Det är ingen låt du ska lyssna sönder , det är en låt du tar fram när du behöver den, kanske så här precis efter en hurricane sommar


summerboy


 

Den här låten är den ända jag lyssnat på idag... börjar bli lite hjänrdöd nu


there must be something in the water

Så varje år runt den här tiden brukar det va dags för nostalgi ala bex. Speciellt så här två veckor innan man fyller år. ;) Bara en reminder så alla vet

Men nostaglitrippen tror jag börjar i juni när familj 1 och 2 va här och hälsade på . Jag hade haft halsfluss innan (surprise) men dom va här och vi drog till guniessbryggeriet va runt och vandrade i stan och va även ute i howth på en av dom soligaste dagarna på den här sommaren

 

Efter det så kom tiden då maria var tillbaks från semster och vi firade midsommar i clonsilla med noobsen


Uppe från vänster : Oscar, Saman, WQ, Arash , Johan (lite lätt längre bak)
Sen har vi Spiris .. den i mitten... det är jag.. och så Robin

Dagen efter var det inflyttnignsfest för det va då som min lilla Amanda flyttade in.
Att Amanda flyttade in va lite av det bästa med hela sommaren vet inte vad jag hade gjort utan na

Allefall här har vi några av bilderna från Inflyttningsfesten

Jonas och Maria och Samans strumpor om jag inte minns fel


Arash och Amanda hade tumkrig
När jag gick och la mig va det här vad jag mötte på balkongen


Dagen efter va det dags för italien och milano för jobbresa

Hotellet låg vid en jättestor sjö där vi spenderade söndagen. Resten av tiden var det jobb jobb jobb jobb

Efter det följer massa fredagar och lördagar med fest och fest.  Så vi kör lite blandad kompott på bilderna härAmanda under en av de gånger vi hade fest hemma hos ossJohan försökte hitta rätt nyansJonas och Maria i någon slags diskussion det roligaste är marias handrörelse där vet inte redigt vad hon håller på med men hon brukar inte se ut så ^^Maria och JagWQ och... ehh.. har glömt bort vad han heter men alla kallar honom Kuken.
Sen har vi oscars huvud som sticker upp där medSen var det dags för kräftskiva i Clonsilla och Amanda kom hem från Sverige med direktimporterade kräftor.
Vi tyckte det skulle va kul o ha exakt samma klänning på oss.
Inte redigt den snyggaste outfitten man haft i sommar...Amanda jag och ArashJerming och Kausti. Jerming har spenderat hela sommaren här men ska först nu börja jobba på ibm tillsammans med resten av oss losersGrabbarna Grus. Jerming Johan Esa och Mårten med ölkartongVissa är inte lika glada för att va med på bild... Robin och sitt finger bakom honom i soffan har vi Chinos.
Han har lyckats komma undan från alla bilder under sommaren :SSaman och Arash på en härlig måltid på yamamoriJag och Amanda på yamamoriLängst ut till vänster har vi Veronica Cathrine Kausto och så TinaMarcus med flera i bakgrundenChinos och MarcusDino och WQ får avsluta sommarbilderna. Det finns fler godbitar. Vissa sämre än dessa och vissa bättre men vi behåller dom för en regning dag.


futures

Så bloggen har inte blivit uppdaterad på ett tag på grund av ren och skär utmattning. Har vatt jättetrött i veckan dels på grund av festandet i helgen och det faktum att jag har fått halsfluss igen . Dock märkte jag det direkt och läkaren va inne på tisdagen så jag fick antibiotika med en gång. Så nu blir det en stilla och härlig helg. Inväntar ju hemresa på torsdag ska bli så roligt att få komma hem en stund. Ska hem till mormor med det ska bli extra kul, jag saknar hennes historier och hennes goda kakor. Men samtidigt ska jag hem till mamma o pappa med och prata skit med dom :D

Planen ser ut så här, Fredag ska jag umgås med Ajda och Emme som är hemma, jag förväntar mig kycklingbaguette från graffiti och överanalysering så som bara tjejer kan.
Lördag blir det en dag med familjen
Söndag då blir det besök hos mormor

Torsdag när jag kommer hem vill jag ha falukorv o stuvade makaroner och på lördagen vill jag ha nått jättegott som lax eller varm sallad och kött o sånna rösti eller va dom heter det är fina grejer. Eller heta räkor eller aaa listan kan nog pågå en evighet.

hmm ramlösa ska jag ha med och ta med ett lager hem till irland byter ut det mot lagret med bulmers jag tar med hem till mamma :D


time to pretend

Maria klagade lite fint på den förra bilden så jag lägger upp en ny mycket finare ;)


fuck you very much

Jag ska nu presentera våra lilla familj här borta..

Det här är amanda :D Det är min flatmate min lilla favorit ^^

 

Det här är börje. Han är våran lille sure gubbe ute i hörnet. Han boundar lite fint med folk med som sitter på ena sidan av soffan annars är han lite av den tystlåtne på festen.

Det här är Gösta. Gösta har för tillfället dött av blodlust men vi planerar att laga honom så fort hans ben kommer tillbaks från clonsilla där det tappades i lördagskväll

det här är kanske inte en av de bättre bilderna på maria men det här är maria min storasyster i dublin hon som kommer med awesom advice och är allmänt awesome :D


leva livet

I söndags när vi va lite allmänt trötta och kände oss lite allmänt borta då tog amanda jag och cathrine ut klumpen på en promenad (klumpen är amandas kamera , ja allting har namn i vår lägenhet) Under promenaden tog vi lite bilder.


en kyss innan du går

Sitte rpå jobbet och det har tystnat lite för dagen!. härliga grejer..

Meeeen mina flygbiljetter är bokade ska bara sätta över pengar och så ska jag köpa tågbiljetterna , 16 dagar hem!

och det bästa är att emmes mamma kommenterade på min facebook och sa att emme kommer ju va hemma då! Det kittlar i magen av glädje att få komma hem en stund! Det är bara 5 dagar men det gör mig ingeting bara en liten dos av byn kan göra så mycket :D

just be yourself

Idag ringde jag hem. Jag saknar hemmet nu nått otroligt. Jag vill hem en sväng, cyckla runt nöble eller till ljugnäs en stund, stadslivet tar på en ;)

Jag tänker kolla om jag kan lyckas få ledigt den 2-6 september sen tänker jag dra hem. För fem dagar av att bara vara. Bara vara hemma , ska besöka min mormor med. Saknar min mormor hon är för trevlig när jag bli pensionär ska jag bli som henne. Baka massa kakor sticka strumpor och berätta samma historia flera gånger (nånting jag redan gör men ändå)

Hem och umgås med Mamma och Pappa och bror. Fredagskväll i soffan hemma :D med en kopp te!

Det är inte så att njuter av varje dag här borta men ibland behöver man en liten paus och efter en helgalen sommar med noobs så ska det bli skönt med fem dagar hemma i byn. Flygbiljetterna va ändå inte asdyra och det kommer va värt varenda krona!


polkarama

Igår missade jag årets höjdpunkt hemma.
Rockneby Marknad, va många år sen jag va där nu dock men jag saknar det varje år. Först går man en runda på förmiddagen hälsar på folk snackar skit kollar på allt skräp sen går man hem äter och så går man tillbaks och så köper man sig en påse markandsgodis från pelles.
Alltid strålande solsken, glada männsikor och allmän feststämnig

Jag tror dock jag gör lite försköning av det hela med tanke på att det bara finnas massa skräp , solen lyser inte alltid har för mig att det brukar bli ett shysst lerbad i gångarna.

Men det är ändå speciellt med det varje år. Dock var det alltid ett dåligt tecken när man var yngre att sommaren snart va slut och att skolan började igen..

Men det va nog tre fyra år sen jag va där nu. Men det kommer nog fler¨år framöver :D

får jag tid till ingeting

Semstertiderna är över på jobbet och som vanligt har det blivit lite justa misstag av HR så vi sitter med 50% av folket som vi eg ska ha inne på en lina som ringer som bara den.
Semstertiderna är slut i sverige och alla kommer tillbaks med sina små och stora problem. Jag sitter åter igen på linan och jag kan säga att nee jag börjar bli färdig med det där med samtal. Ska ha snack med min mananger min managaers manager och min HR manager den 1o september.  Ska bli najs och se va dom vill att jag ska jobba med. Så länge gör jag det bästa jag kan på jobbet. Jag kan inte mer göra än att göra det jag ska och ska jag göra det ska jag göra det ordetnligt

Förresten nämnde jag att jag lyckades med provet jag hade i italien ;)

Dessutom har vi fått nytt bonussystem på jobbet så nu kan vi faktiskt få bonusar igen denna gång beroende på prestation. Jag får min sista bonus nu i slutet av augusti. Allefall tidsberoende bonus. Så vi får se om jag till jul kanske får en extra julklapp men det är väl bara nått man kan hoppas på.

Nu sitter jag ute på balkongen och njuter av det fina vädret som infunnit sig i dublin igen. Amanda är ute och går med Cathrine jag skippade idag. tog lite hemmaträning istället. inte soffligande sådan utan lite armhävningar osv. Ganska gött faktiskt.  Märks i knäna att jag va ute och gick igår strejkar totalt för mig idag.. gött mos!

nått säger mig att du blir borta en lång lång tid

Idag har vi städat hela lägenheten. eller okej inte hela men alla gemensamma utrymmen. Senare drog vi ner på stan efter det att jag bokat mina biljetter hem den 16 och 28 december :D
Hem till byn blir det, ska bli så väldigt kul och komma hem!

men nere på stan idag träffade jag på en liten ring som fick följa med. För ynka 1 € fick den hoppa på mitt finger direkt.

 

Passande ring till en lövgrenare ^^


i will follow you into the dark

Ännu en vecka har paserat i dublinland. Dock har jag inte hunnit uppdatera så mycket för att jag har suttit på balkongen med amanda

I söndags åkte jag och cathrine för att möta upp amanda på flygplatsen. Jag har alltid haft en dröm att det faktiskt står nån och väntar på en på flygplatsen när man kommer. Så där så man får springa fram och krama människan och alla gråter lite tårar. Det ser så fint ut så då tänkte jag ! Aha! jag ska möta amanda på flygplatsen så jag drog med mig cathrine.
Men söndagen blev stressig ändå, vi skulle ner på stan o handla mat för veckan som vi alltid gör på söndagar plus att vi skulle iväg på kräftskiva i clonsilla. Men vi han med allt det va lungt och kräftor det fick vi och det va så otroligt gott!

fick inte tag på en bild av kräftorna

 

Sen startade veckan med en måndag med massa samtal. Kunderna har nu börjat komma tillbaks från semstern så det ringer på fint. dock räknar vi ännu mer nu på måndag

Onsdagen var vi ute i Ashtown för att dricka en öl för oscar som lämnde oss i torsdags för att åka hem och plugga till lärare . Så vi drack lite öl snackade lite skit och så där. Stack hem tidigt dock eftersom vi skulle upp o jobba på morgonen.

 

Sen har vi nog inte gjort så mycket mer ^^ mest skitsnack på balkongen och lite mer snack..


Hela världens hunger samlad i dig

Amanda landar om två timmar ^^ bara två små timmar kvar

Men eftersom jag och cathrine är så väldigt finurliga har vi en plan mohahahhaw. okej planen är väl inte så jättehäftig. men jag ska snart bege mig iväg en stund


Senare ikväll är det kräftskiva ute i clonsilla hos noobsen, På en söndag? jajamensan speciall importerade kräftor från sverige hahah från början säkert från kina.

Saknar när vi va små och fiskade kräftor i augusti varje år. Det va alltid lika spännande och sitta o vänta med hoven o sen fick man lysa lite fint med ficklampa ibland för då fick man se om man hade nått i o så snabbt upp så låg det ett par kräftor där i.
Sen fick dom ligga i span o kravla runt tills dess att vi tog hem dom till mormor som kokade dom .


När jag va hemma i november förra året hade mamma o pappa sparat kräftor tills jag skulle komma hem så vi hade kräftskiva och julbord samtidigt ^^. Har jag sagt att jag längtar hem lite just nu?

16-28 december har jag begärt ledigt. ska tjata lite på laura på måndag och se om hon kan godkänna den tidigt så jag kan boka flygbiljetterna snart. :D