all of this

jag gick ifrån att sista kommentaren på jobbet va det jag beskrev i mitt förra inlägg dvs "I dont know how you managed to get through this day with a smile on your face the whole time?" till att jag möter maria i korridoren imorse och hon säger "Shit du ser trött ut!" till att sedan möta min TL som säger "well you look unhappy..."

Det är måndag.. och efter en awesome helg så börjar veckan återigen och jajamensan den börjar med att jag är on duty hela veckan.. igen.. och jag vet att nästa vecka är jag det med.. Men jag borde inte klaga för dom dagarna som jag inte är on duty klagar jag på att jag inte har något att göra ^^,
Aldrig är man nöjd ;)

Men en sak som är väldigt trevlig är att solen lyser! Jag älskar solen! och jag har nu ett fönster vid min plats vilket betyder att jag faktiskt kan se solen, min älskade sol! Inte långt kvar till 22 juli va? Då blir det förhoppningsvis massa sol och italiensk mat !

Creature of the night

Bara för att det är "fredag" för mig idag så fick jag självklart en hel massa skit och ta hand om. Lugnet före stormen är väl vad man kan kalla början av veckan? Idag kom stormen.. En stor Storm med tickets.
Jag har känt mig lagom stressad och vetat att det inte redigt gått bra men en av min kollegor sa precis något till mig som fick mig att tänka om

"I dont know how you managed to get through this day with a smile on your face the whole time?"

Jag tar det som en komplimang. Det finns inget bättre än att veta att man i allefall kunde le hela dagen och någon märkte det

Så jag och mitt leende ska nu gå hem , äta lasagne och sen vidare till Woolshed för en öl eller två och sen vidare ut och dansa hela natten!

one look could kill

Idag är ingen vanlig dag för det är Karins födelsedag

 

Här är Bex och Karin på ett berg i Howth

 

Så idag blir det direkt från jobbet och ner på stan för att äta på resturang. En resturang som familjen Lövgren vet vilken det är. The Italien Cornerm dit dom alltid får följa med när dom är här. God Mat ! Idag är första dagen som jag äter lunch på jobbet som inte består av sallad. Jag käkade endast sallad till lunch förra veckan för jag va inte hungrig vid lunchtid. Idag slog på stort och käkade macka. men shit va mätt jag blev !

Nu ska jag återgå till Jobbet och försöka få koll på dom här sev 1 som ligger o drar sig. 1 timme till hemgång , 2 timmar till middag

och återigen Grattis Drygkarin ;)


har sprungit ända sen barnsben

Ännu en vän ska lämna dublin...
Både jag och Amanda blev idag grymt nostalgiska när vi satt här hemma på kvällskvisten. Personen som påminer mest om förra sommaren sticker hem till Sverigeland för att bege sig på nya äventyr...
man tror man vänjer sig efter att ha varit här i mer än två år.. men neeeda varje gång känns det ledsamt.
Efterfester i clonsilla , midsommar , kräftskiva , födelsedagar , team night outs , adventsfika och allmäna sommarfester
Hejdå Robin och lycka till ^^,


hotel room service

Jag är så otroligt utråkad idag på jobbet. Gjorde klart allt jobb igår.. förutom ca 3 saker och dom är redan gjorda...

Det trista är att på det här temaet har jag ingen och snacka skit med när jag inte har nått och göra. Det hade man alltid uppe på ABB men här finns inte samma teamspririt som där uppe och inte heller behövs det då arbetet är mycket individuelt.

Nu är det dock bara två timmar kvar.. funderar dock på vad jag ska spendera dom med... Har suttit och kikat på massa fotogorafier idag från olika fotosidor.. Måste ju ta ut  lillklumpen på en fotosession snart. Hoppas på fint väder i helgen då blir det hålligång.

Vi har mycket för oss ^^
Lördag ska jag och amanda förhoppningsvis hinna med att ut och fota lite. dock ska vi redan vid 14 börja lördagens festligheter (nyktert för min del). Men tror jag ska ta med kameran då med. den lär inte få följa med många utekvällar efter det men den här gången kan jag passa på,



Hey baby girl what you doing tonight

Andra jobbdagen efter operationen. funkar fint, dock va halsen lite trött igår efter att gått omrking och snackat skit hela dagen och inte pratat ett dyft innan dess.
Men nu går det mesta och äta.. det är bara högersida av halsen som fort klurar lite men det är smärtfritt och jag käkar knappt panodil längre..

Det bästa va att igår åt jag chips... Fan va jag saknat mina chips.. bara för att man vetat att man inte får äta dom så har det varit extra jobbigt att låta bli.. Igår däremot slog jag och Amanda på stort och käkade chips och dipp samtidigt som vi kollade på glee på kvällskvisten.

Min största facianton är ändå att jag kan svälja en hel panodil utan att det är några halsmandlar ivägen! ingen mer ångest inför att ta huvudvärkstabeletter!!

Förresten idag är det torsdag... eller woolshed som vi kallar veckodagen här borta.. dock ingen öl.. tänker låta bli tills nästa helg .. alkohol och sår låter aldrig som en bra kombination

let it go

Nu är jag hemma i dublinland igen och sitter i min säng och har precis käkat äggröra. Underskattad mat måste jag säga speciellt när man inte redigt är helt hundra i halsen.
Att äta går bra idag. Igår tog det total stop dock. Skulle äta middag men varje tugga och varje gång jag skulle svälja ilade det i hela halsen och käken. Så jag tog en panodil till av ilska och väntade en stund. 30 minuter senare lyckades jag få ner maten dock.
exakt 1 vecka sen operationen nu, saknar dock det där med att kunna prata.. Vete fan hur det ska gå när amanda kommer hem.. jag får väl köra nick och pek tekniken jag har kört i en vecka..
Imorgon är det jobb.. om jag lyckas sova inatt annars tänker jag sjukanmäla mig imorgon med. Med tanke på den nedsatta talförmågan kanske det vore en plan att stanna hemma med.. vi får se helt enkelt
Idag har jag bara käkat panodil och inte voltaren och dessutom minskat panodilen från 2 till 1 tablett. Och den tabletten äter jag bara innan jag ska äta.. Börjar bli bättre allefall..

shut it down

Så idag infinner sig lite av den äckligaste känsln nånsin i min hals... Min hals flagnar.. Dvs sårskorporna har börjat lossna lite lätt.. Seriöst det äckligaste nånsin! För en kort uppdatering ^^,

Annars så snöar det här hemma .. jag hoppas snön försvinner tills på måndag för då är det hemfärd till dublinland och det vill jag inte missa och jag orkar inte spendera timmar med att vänta på försenade flyg

Nu ska jag fortsätta kolla på tv och jag ska äta nått.. För jag kan äta igen :D igår käkade jag äggröra och korv! jävlar va mkt mat det blev :D

Hello

Så idag är det torsdag och fyra dagar sen operationen.. Börjar jag må bättre? nee
samma elände. Det är inte så farligt men det är jäkligt irriterande att inte kunna snacka. Min kraftansträning idag va att svara i telefonen. rena rama helvetet faktiskt. Eller altså det gör inte skitont. Det är bara den där biten med att det stramar i hela gommen rättare sagt hela såren som sitter där. Jag vet "tack för infomrationen"

Emme ska förhoppningsvis komma förbi en sväng idag. Får se hur mycket jag kan prata.. Vi kan ju alltid sitta o skriva på ett block till varandra ^^,

Nu ska jag äta mer glass... Glass är nice! fast jag är assugen på kebabpizza..

tusen skeva bilder

Idag mår jag bra. jag kan dricka vatten utan att det är för jobbigt att svälja. Vaknade dock vid fyra inatt och va tvungen och försöka peta i mig alla piller för då hade all smärtstillande gått ur kroppen. Men i med en isglass och sen iväg med mina tre små piller. Sen somnade jag 30 minuter senare till playa del sol.

Men idag mår jag förvånansvärt bra. kan dock  inte snacka så mycket ännu men det kommer väl snart. Jag har ingen aning om hur det ser ut i halsen heler. Kan inte redigt öppna munnen så mycket. Det är precis så man kan få rum med att stoppa in pillet i munnen.. Men det går fint. Nu ska jag äta yoghurt :D . och en glass

men åh så svart

Så nu är jag hemma från sjukhuset. Ett par halsmandlar fattigare men mig gör det inget.
Jag är fort förvånad över hur bra jag mår just nu, läkaren sa dock att det kan bli värre imorgon eller i övermorgon. Det värsta är nog ändå att jag är pisshungrig men allt som går ner är glass. Luktade hamburgare i kylskåpet förut.. Inte lycklig över det..

igår började fint med att pappa kom och hämtade mig vid nio här hemifrån. Stack in till sjukhuset och var där tidigt men dom tidigare la också min operation. Först fick jag byta om till dom där ubershyssta sjukhuskläderna. Ett stort vitt nattlinne och strumpor som gick upp till vaderna. men men ajg har hört att knästrumpor är inne nu. Sjuksystern jag berättade det för hängde inte redigt med på mitt skämt.
Allefall fick klämma i mig 4 pandaol sen drog dom iväg mig till nått konstigt rum. Där var det som alra värst. Jag är livrädd för nålar och här skulle dom sticka in en i handen på mig. Men fast kom den efter att jag skakat av rädlsa i en stund. Efter det dröjde en jävla lång väntan. En hel evighet tills det kom en narkosläkare och tog med mig in till operationsbordet där jag fick lägga mig ner och dom började trycka in smörtstillande och saker jag skulle somna av. Det sista jag kommer ihåg är att jag kollar upp i den skitstora lampan som hängde över bordet och såg mig själv i min gröna mössa och sladdar kopplade till bröstkorgen.

Efter det är allt helt borta tills dess att jag vaknar på uppvaket. Första gången jag vaknar vet jag att någon frågade om jag mådde bra. Jag har ingen aning om vad jag svarade men jag anar att det va en tummen upp. Då vände jag på mig och la mig på sidan.
Kom ihåg att jag kollade på klockan då va den 13.00
Sen vaknade jag fram och tillbaks. Fick en liten tuss med vatten och rengöra munnen med och jag kommer ihåg att pappa kom förbi. Men när pappa kom förbi hade jag vaknat för sista gången och sen kom sjuksköterkorna och hämtade mig upp till avdelning 39.

Sen har jag sovit... sovit... sovit... käkat isglass .. sovit.. sovit.. kollade på notting hill och tog sista alvedonen vid tio. Sen somnade jag fint till ett avsnitt av mordkommisonen och sen sov jag till 6 imorse.
Sen har jag gått hela dagen och vänta på att få åka hem.


Just nu mår jag bra.. förutom hungren. Har lyckats få i mig en panadol , ska försöka få i mig en till men det är inte det lättaste när man knappt kan öppna munnen.

hon kommer från främmande vidder

Lägenheten är tooooooooooooooooooooooooom. Amanda i sverigeland och jag åker imorgon , hon kommer tillbaks på måndag... Det här går inte vi måste sluta gå om varandra varje gång vi har semster! Det funkar inte!
Men annars har jag insett en sak idag. Satt och kollade på bilder på facebook (nej inte dom förjävliga som hamnat i woolshedalbumet, jag undviker dessa så gott som möjligt) från howth, fester och allmäna dagar.
Jag kan inte säga mer än att jag älskar att vara här. Folket , staden, lägenheten och även vissa dagar även jobbet. Varje gång jag åker härifrån längtar jag till dagen jag ska tillbaks. Låter taskigt mot hemmavid. Men hemma är man för att besöka det man saknar därifrån. Som familjen och de vänner som är kvar. Men det är där jag växte upp där jag har mina rötter och där jag en gång hörde hemma, det finns alltid kvar inom mig och i mina tankar. Nu är jag en del av något annat och en annan del av världen. Jag har skapat en egen lite freakad umgängetskrest som här blir som den familj man saknar. Med amanda, karin och theo. Söndagsmiddagar , utekvällar eller bara allmäna vardagar.

"det fria ordet"

Jag skulle gärna skriva ett blogginlägg om mina åsikter om vad som händer i egypten. Min ända nyhetskälla är aftonbladet vilket inte redigt känns som den säkraste av alla. Så man borde kanske inte lyssna allt för mycket på vad jag säger ...
Jag har haft lite att göra på jobbet och har därför kunnat läsa massor om det.
Mitt intresse för utlandspolitik försvan efter mina tre år på gymnaiset. Men nu är jag tillbaks igen när jag sitter helt insatt i artiklarna på aftonbladet om journalister som blir misshandlade för att dom försöker sprida ordet om vad som händer där nere just nu.

Jag tänker på när jag va yngre och ville bli fotograf, en människa ute i världen som förmedlar bilder tillbaks för att visa sina syner och sina åsikter genom bilder. Redan då tänkte jag att jag va för feg och det är jag fortfarande. Men när jag läste Staffan Heimersons artikel på aftonbladet
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/medier/article8515819.ab och var halvvägs igenom tänkte jag
"fan va ballt det hade varit och vatt där nu, vilken upplevelse att få berätta"
Fortsätter man sedan vidare i artiklen är jag inte alls lika sugen längre. Där han berättar om nära vänner som blivit skjutna och dödade.
Precis som journalisten för SVT som nu ligger på sjukhus i egypten efter att ha blivit slagen i huvudet och knivhuggen i ryggen bara för att resten av världen ska veta vad som pågår.

Om man lämnar allt som har med journalistiken så känns hela historien i egypten något man läste i historieböckerna under gymnasietiden. Alltid när jag läste om revolutioner osv tänkte jag "vilken tur att världen har utvecklas och vi inte har samma skit längre"
Jag vet inte va nog yngre och naivar då. Överallt pågår krig och folk dör för att de kämpar för sin frihet. Dom utrycker sig i ord och handlingar men kapas för deras försök.
Det finns knappt några säkra uppgifter på hur många som redan dött i demonstrationerna i egypten. Det hemlighålts av staten. Korrupt? javisst.
kommer någonsin "Det fria ordet" att finnas? ingen aning.

hey baby baby

Flygbiljetterna är utskrivna och dagens första kaffe intas just nu. Har inte så mycket att göra på jobbet. Chill. Gör mig ingeting.. eller lite för det jag gör istället är att tänka operation operation operation. Vid 14 (GMT) ska jag ringa sjukhuset och kolla vilken tid jag ska in på operationen

Annars var gårdagen mycket trevlig ^^,
Öl och massa folk är alltid trevligt, I helgen blir det lungt dock. Blir antingen lite stan på lördag och kanske en bio på kvällen får se vad som går. Tips mottages gärna

Nu ska jag fortsätta stirra på min sametimeruta och lyssna på dinos spotify lista
My Electronic Love (har jag sagt att min musiksmak börjar dala?)
Oh Baby baby la la la laa

Duschen i amandas badrum är fixad nu allefall , skickade mail till landlorden igår och fick svar direkt. Ska även hämta ut en ny swipe om låssmeden är öppen på lördag



It doesn't really mean that I'm into you, hello

Amanda drar iväg till Sverige under helgen. Hon skulle åka idag vid 11.05. Vid 9.45 fick jag en ping av maria om att amanda ville jag skulle ringa för att hon glömde passet. Ringer amanda som då är påväg tillbaks till lägenheten. Det värsta är att vi har bara en swipe till lägenheten då jag tappade bort min under en joggingrunda i november och jag inte tatt mig till att ringa landlorden. Borde eg göra det meeeeen det blir aldrig av.. precis som allt annat med mig.. Ingeting redigt händer när det ska ^^,

Allefall hon lyckades ta sig in i lägenheten o när jag ringde henne sista gången var hon påväg tillbaks till flygplatsen vid 10.15 . Gaten tror jag stängde vid 10.35 Vi får väl se om hon lyckas ta sig fram ... Hon svarar inte i mobilen nu allefall så jag anar hon har klivit på planet.

Annars är det 4 dagar tills jag själv är i sverige igen. Men innan dess väntar en helg till i dublin. ikväll blir det woolshedöl då två gamla kollegor kommer tillbaks till denna gröna ö. Japp den är grön. Solen skiner men det blåser lite. Vädret här borta är så underbart nu. A okej inte igår då det spöregnade och blåste som in i norden. Trodde att jag va i australien i monsterstormen istället. Men det är lungt jag är fort på irland ^^

5 dagar till operation, är jag nervös? Som fan! Fast imorse när jag gick till jobbet hade jag en sån irriterande halsmandelont som jag absolut vrålhatar och har väldigt ofta vare sig jag har halsflus eller inte. Jag vill bli av med dom NU NU NU NU! men jag är inte orolig för smärtan efteråt. Mest flygningen hem och själva nedsövningen.
hur känns en nedsövning? som man sovit? eller är det värre? bättre? tänk om man vaknar mitt under? tänk om jag aldrig vaknar? tror dock inte risken för det är så stor. Dom flesta brukar vakna fint efteråt.

Men värsta tanken är att jag börjar blöda ur såren när jag flyger... va gör man då.. spottar blod i en påse tills man landar? antagligen , men folk kommer ju freaka på en om man börjar spotta blod överallt
Dessutom kommer man ha världens sämsta andedräkt, tänk om dom tror jag är full när jag ska flyga hem o inte låter mig åka? Får tala så lite som möjligt.. Inte redigt min grej men nån gång måste jag lyckas att vara tyst..

Annars väntar ju pentax k-x. Jag ställer alla mina tankar på min pentax k-x så jag slipper oroa mig för nått annat. Netonnet kommer va det första stället jag besöker när jag känner mig bättre.

Ska ringa mamma idag och be henne köpa hem piggelin och nyponsoppa! halsmadandeldieten :D

Its ok with me if you dont have that much to say

Martin Solveig featuring Dragonette – Hello

Ännu en gång har jag och amanda fastnat på en låt. Denna gången kan vi inte sluta sjunga. "I just came to say hello"
Den är helt fantastisk.

Det började i lördags . vi hade lite vänner över och va sedan nere på woolshed på en leaving pint för nån som skulle lämna. Det slutade med att vi dissade woolshed och drog iväg och skulle möta upp dino o arman som va o dansade istället.
Dansade hela natten och träffade massa nytt folk.Det va så härligt att bara få dansa en kväll igen. Det känns som det va längesen men det va antagligen bara någon vecka sen. Men allefall låten spelades och sen dess har vi fått den på hjärnan ^^,

I could stick around and get along with you, hello.
It doesn't really mean that I'm into you, hello.