hey jude

lördag åker jag till dublin har nu ett vandrahem att bo på. har sökt två jobb. kommer itne få nått av det men man måste ju föröska för att lyckas. i morgon klipper jag mig. Det ligger nya bilder från frankrike på facebook. dock saknas fortfarande festbilder. kommer innan lördag. planerar och packar. datorn fungerar nästan som den ska. Sista utekvällen i kalmar i morgon. förhoppningsvis ändra fram till jul. det var allt. igen.

trucker hat

vad otroligt jobbigt det är att inte ha sin musik på datorn! jag får paniki! har den på den externa hårddsiken dock men då måste jag koppla in den.  funderar på om det kanske finns virus kvari den o det vill man ju inte va med om. men aa

Håller äntligen på att installera firefox igen.

jag har inget och skriva egnetligne. utgång imorgon hade en toppendag idag inne i stan med ajda o sussi stack till och med utt till mediamarkt ett tag :)

I'll survive

saken är fixad! BEx med telefonskräck tog tag i telefonen och ringdeit service!! koden satt längst ner på höger sida av datorn och vi som trodde vi kollat överallt! brors fel det var hans sida att kolla på! jaja fixat och jag överkom en liten del av min telefonskräck. good for me! bex fixar biffen eller nått.. vet inte ens om det finns nått som heter så :S har umgåtts för mkt med emma. höhö really drunk allan. haha (internskämt frankrike) efter att jag vatt problemlösare vid datorn gick jag ner och fixade att insatallera diskmaskinen är man bra så är man... nu är det bara ett problem kvar. Överleva dublin!

hold on

Jag lär inte ha en dator försen när vi kommer till dublin från och med idag antagligen. Det suger. vi har slarvat bort aktiveringskoden. jag ska börja städa hela mitt rum inklusive garderboben. sen ska ajg tävtta och packandet har redan börjat. får se hur och när jag kommer hem eller när jag får tag på dator igen. kan hända att pappa tar med sin hem nu när han åker till sthlm. då kan jag låna den under dagarna

pictures fade away

Idag känns allt så där härligt fel som d alltid gör några dagar efter varje resa jag gjort och verklige älskat. Jag inser att hemma är förbi och det är dags för nya äventyr. Jag var inte skapt för den här byn. låter ego men det är sanningen. Jag har hämtat det jag har haft att hämta här och dags att se vad som finns mer att erbjuda. Jag menar rockneby är inte allt och jag förstår inte hur många kan stanna här i en livstid. eller dom har väl sin trygghet här men kan man inte finna den någon annanstans? Är trygghet verkligen en by? allt förändras då borde väl även byn göra det. kan trygghet sitta i minnen? Men minnen har man alltid med sig vare sig man är i rockneby, kalmar, dublin , macon eller laos. Jag tror min trygghet finns i mina minnen och är något man bara hittar för stunden. Den liksom vi borde nog flytta på sig ibland

twist and shout

jag bloggar febrillt just nu har ingeting annat för mig. Lyssnar på twist and shout och kollade på yllekoftor på internet. plus att jag har lyckats tvätta min favoritsjal och nu är dne förstörd. ni vet vilken jag menar! den jag har jämt!!

I need a better way

Ja jag vet jag brukar inte skriva blogginlägg när jag kommer hem mitt i natten men saken är den att datorn var igång så jag passade på. missade visst några tangenter och skrev helt knäpp men va fan!

Igår var mina kära vänner här. Ajda sussi och emma plus d att emme kom förbi vilket var helt underbart. Vi drack lite tysksprit plus en fransk öl bara för att. käkade popcorn snacakde frankrike igen sorry för alla de folk som får höra historier om och om igen. Men det är svårt att sluta prata om det.. i alla fall vid tio tiden begav vi oss mot Staden men upptäckte att KM suger.första gången jag verkligen inte kände för KM. det fanns inget där att hämta. Men vi stack till bistrobar för att skaka våra rumpor. Emmson lämnade vi hemma hon har ju skola. Men i alla fall sussi och emma tröttnade och stack till km sen. Efter ett tags skakande på rumpan fick ajda sms av sussi som sa att dom hade stuckit hem för att dricka varm oboy o att dom skulle komma o hämta oss sen. Sjukt. jag och ajda fortsatte skaka våra rumpor hade en grymt trevlig kväll =)

Igår var vi inne i staden först för att käka lunch och kolla läget. vi har visst fått en ny butik. new yorker trodde skulle öppna senare men nee.. aja jag orkade inte redigt kolla ordentligt. Vi fikade på emmaspappas jobb och sne åkte dom hem för att göra sig i ordning och jag  gick till baken och satte in mina välförtjänta pengar från franriike och sen gick jag till hm och köpte mig en tshirt och till kappahl för en sjal. kul o veta. not!

Jag tänkte på en sak idag när jag satt och kollade på smallville som jag alltid gör när jag går upp. Varför när dom häftiga människorna i serien har sagt nått dramatiskt och ska gå ut. så går dom ut genom dörren. tar två steg framåt och tittar utåt sen går dom baklänges två steg och vänder sig om. varför? ska d se dramatiskt ut eller! det är ju helt ologiskt ingen gör så! ska dom visa att dom har asgrym koordination eller vad! i vanliga fall skulle man ju gå in i nån eller tappa balalnsen! det måste krävas grym träning.. nee gud nått fel är det

eloise!

dragen och gemkommen med värsta hickan saknar frankrike men i frankrik saknar jag ajda och emme. hur fam går d här ihop sig! men allt är skönt som vår äksade vän thorulf skuklle sagt. sakar britterna och isak o augustin o allt annat härligt folk!


on the road again

hemma för tidigt. Skörden var dålig i år och vi fick bara 6 ½ dag istället för 12. men vi begav oss hemåt och igår vid elva var vi hemma i lilla kalmar igen. Världen är liten.
vihar haft det underbart allt har vatt asbra förutom spyan på tåget och arbetet som var väldit krävande men gosh vilket folk! helt otroliga. tyvär kommer det nog regna internskämt runtomkring oss nu ett tag framöver. men så får det va

Spelandes alias:
sussi: Japans huvudstad
emma: KAIRO!

vaknar klockan sex på morgonen efter sista kvällens fest
emma vaknar
-VI måste till puben! helt hysterisk..

det finns fler men ohh .. det kommer bilder så fort jag kan få datorn att fungera som den ska.

And I hope that you got the fuck out of our hometown

Idag har jag börjat packa.
Aldrig förut har jag haft ångest av att packa. jag har sprungit runt huset med musik i öronen och föröskt packa ner allt till frankrike. Men jag har insett att det är inte bara franrikre jag packar för. Hela tiden när jag letar efter mina fula gamla tshirtar får jag på nått konstigt viss med mig all ren tvätt jag har i källaren och börjar vika ihop och lägga på golvet i rummet där all annan packning är. tillslut stannar jag och frågar mig själv. Varför har jag lagt det i en seperat packningshög? Jag börjar helt utan att veta om det packa min väska till dublin. jag kommer ha max fem dagar på mig att packa allt jag äger och har i en 22 kilo stor väska.
Min stora fråga är egetnligen vad ska jag ta med mig? hur många minnen ska jag ha med mig. ska jag ha med mig blomman jag fick av svenneheims i studentpresent. Tänker den kan va bra att ha i en lägenhet utan blommor Den är dessutom alltid glad och påminner mig om studenten och alla mina kära vänner. Ska jag packa ner alla kläder jag har eller ska jag utelämna vissa plagg. Hur mkt träningskläder kommer jag använda? hur mkt kommer jag träna? kommer jag ens träna? Ska jag ta med alla skor eller bara dom jag tycker bäst om. Den största frågan av alla är hur fan ska jag få rum med min älskade Rudolph?!
Jag blir så nostalgisk när jag tittar på mitt rum som det är och undrar när jag får se det igen. Vem vet jag kanske bara stannar två veckor i dublin. turen kanske inte är på vår sida då vi kanske åker hem igen. Då kommer det vara ännu värre att packa upp väskan. Jag tror inte jag skulle klara av att göra det. Jag skulle bara vänta på att få åka någon annastans och föröska på nytt igen.

Min mamma sa till mig efter att ha varit på rhodos att reseguide är vad jag ska bli. hon tror det passar mig och för en gång skull håller jag med. Nästa år ska jag nog observera nog utbilda mig till reseguide och sticka iväg och guida massa charterturister rätt i hettan och solen på nån härlig ö

vi är på gång

Igår tog jag och min bror en dagsrutt till varberg. Vi startade vid halv nio hemifrån, jag fick köra första biten sen satt jag och dagdrömde och vacklade till på vägen då var det dags att byta. VARNING! dagdröm inte när ni kör bil dock är det helt okej när man åker bil stor skillnad! Men i Ljungby vid en statoil mack bytte vi. Statoil snubben hade samma frilla som brjön gustafsson. lite småläskigt! men bex var nöjd. sedan drog jag och bror vidare körde förbi skogen. Seriöst stället hette skogen! sen vidare. stannade för paus på e 20 för toaltettbesök. Sen var vi framme i varberg vid halv ett ungefär. Tittade på ett hus utanför hos en extemt udda människa. bror ska inte bo där kan jag ju säga då! Hon måste vatt hög på nått.. Sen vidare mot en liten ö utanför för att kolla på en liten stuga. sen ringde en snubbe som bodde mitt i varberg så vi stack o kolalde på hans lägenhet. Han letade rumskompis. Det första jag märkte när amn klev in där var att han kollade på Discovery chanel. dom kommer nog trivas realtivt bra tillsammans min bor och han. Jaja sen bar det av hemåt. depå stopp vid macdonalds två gånger ena gången för kaffe och muffins och andra för mat. Vi var på macdonalds tre gånger på en dag. lite väl överdrivet. Sen körde vi hem. stannade vid skogen för att ta kort på vägskylten, jag och min bror har sjuk humor vi är ganska medvetna om detta. kom hem och gick o la mig. va så grymt trött.

Idag ska vi in till stan och kolla tapeter. väldigt intressant.... inte. Men jaa

På onsdag firar vi mig. vännerna kommer hit förhoppningsvis får dom mat innan sen förfestar lite så härligt och sen pyser vi in till stan.
Torsdag kommer Svensson och kanske olssons hit och fikar på tårta och kaffe för att fira mig.
Fredag börjar resan mot frankrike.
Måndag börjar arbetet

this river is wild

Idag är det 6 dagar kvar tills vi åker. Jag fyller år om fem. min mamma sa att vi skulle fira min födelsedag jag var nästan lite orolig för att dom ahde glömt mig dom brukar alltid fråga om jag vill ha tårta vilket jag alltid säger att jag inte vill ha. fast d brukar sluta med att det blir tårta i alla fall för gästerna som ibland kommer. funderar på att fråga om vi får vara här innan vi går ut på onsdag. skulle va kul men vi har inte så mkt plats. dom kollar ju på tv nere och ända stället man kan sitta på är i finrummet som ligger i "samma" rum som tvrummet. dåligt. i så fall få vi va uppe hos mig och det är inte stort! det var väl det ända jag ville säga egentligen

förutom att
jag tycker om att titta och jag får det jag tycker om att prata om det och som tur var står vissa ut. jag blir glad jag känner minnnerna flöda genom mig det är sån jävligt härlig känsla det kan inte beskrivas det är däför.

shirts and gloves

Idag är det fredag för. Fredagar det är konstiga dagar antingen sitter man hemma och glor på doobidoo med sina föräldrar och äger på textremsor eller så är man ute och festar. Det är sånna extrema kontraster. vissa fredagar går man och lägger sig vid elva och andra vid tre.Jag menar fredagem är ju inte alls som måndagen!

efter denna smarta utläggning har jag inte mkt mer och säga.
Den 12 åker jag härifrån kommer hem nångång efter den 27
4 oktober
åker jag och sussi till dublin. hoppas vi kommer kunna stanna.

hittade en hemsida med massa roliga saker. typ läppbalsam i bakelser! kul!
http://www.bluebox.se eller pingvintermosar! vem vill inte ha en pingvintermos!

bend and not break

Jag har ca 10 dagar kvar av svenskt liv. Av svenskt liv med min allra bästa emme! Vi har beslutat att vi ska ge varandra varsit block att skriva allt som händer i . allt som vi i vanligtvis skulle berättat för varandra ska nre där i och så fort vi har tillfälle ska det berättas om allt det. Dt viktigaste dock typ hej min mormro har dött. vilket INTE kommer hända! ta i trä och sånt berättas direkt! på momangen! Jag fattar inte vi har kännt varandra så länge att en och en halv utan att träffas känns som en hel evighet. Det saknas alltid nått i mitt liv när hon inte är i närheten. som tur var kommer det inte var mer än en månad mellan gångerna vi träffas ändra frma till jul. 62 minuters långa samtal får kanske föröskas undvikas då et kommer kostta ungefär 70 kr. måste ringa till min mamam med ibland. god damn!

Idag är första onsdagen på ca 14 veckor som jag är hemma i huset en onsdag. Det är kosntigt det är tomt tyst och inga fulla människor runt omrkgin än. Vad är det för nonsens!!

Ja just det vi har kört om datorn. Jag tänkte lyssna på musik men ack nej! det finns ingen på datorn. tänkte lägga in bilder men nej jag har inte installerat programet till kameran! eller mobilen. herregud

den 12 september åker vi iväg från kalmar. Bestämt! den 14 ska vi vara nere i frankrike och den 15 börjar jobbet som vindruvsplockare på en farm i macon. antaligen plockning av chardonnay druvor om nån vill veta. den 26 är vårt sista dag på jobbet. Den dagen eller dagen efter börjar hemfärden med kanske i alla fall ett litet stopp i paris. obs litet stopp om jag får min vilja igenom. sussi kallade mig för ett berg förut. Jag är grymt envis det stämmer! den 5 oktober går flyget till Dublin. jag och sussi lämnar sverige och kommer förhoppningsvis inte tillbaks försen jul.