hey soul sister

 

Sitter fortfarande på jobbet. Har varit på Mentoring skill utbildnig. Helt okej men inte så jäkla nödvändig kunde redan det mesta.

Men bex va gör du på jobbet om du inte jobbar? Joda små barn alla mina program som jag använder har lagt av Så jag kan förtillfället inte göra ett ända jota. En halvtimme kvar nu. Murat sa till mig och chilla en stund så det är vad jag gjort.
Men idag blir det dock inte hemgång direkt eftersom att det är valborg och revenge spelar på the bell så blir det förhoppningsvis om det slutar regna. Korv och bröd hos amanda och sedan vidare till The Bell för lite härlig musik så här på kvällskvisten. Men vi får se hur det blir, det började störtregna igen nu. Hej och välkommen till Irland

 


i belive i can fly

Idag har jag haft eftermiddagen ledigt. nånting jag bestämde mig för efter lunchen. Va tvungen o dra till banken och sätta in min check jag fick för två veckor sen och fortfaradande inte haft tid och fixa. Men nu så.

Efter det svängde jag rung en stund på stan och sen hem sov en halvtimme eller mer... gymmet och jaa mycket mer har det inte hänt idag...


anybody else

Rätt hade jag, fan vilken tränignsvärk jag haft i mina lår.. två dagar i rad. Inte helt ok.
på torsdag blir det gymmet idag efter att jag kanske lyckats få ut pengarna från den förra hyran. Vi får väl se helt enkelt..

Men annars är inte mycket på gång här borta. Till helgen blir det lite valborgsfirande på the bell o på lördag förhoppnigsvis BBQ hos murat med temaet. lite wesurvivedthemcaffeupdatefest


spaceman

Igår var en helt underbar kväll och eftermiddag. Efter en hel dags med tv tittande i sängen reste jag mig tillsut upp för att möta amanda nere i stan.
Så vid tre tiden var vi nere käkade sushi på rullband ^^ Efter det gick vi upp till fitzismons terass och drack två glas med bulmers. eller jag drack bulmers amanda gick på heiniken men det är totalt ointrssant. Men vi satt där uppe snackade en jävla massa skit fnissade och hade oss. mycket trevligt efter det begav vi oss ner mot stan igen för att återigen äta då vi var hungriga igen. Klockan var väl runt 8 så det va dags och äta. Så vi stannde och käkde lite crepes mmm nom nom nom.

Härligt och ha nån och snacka lite skit med ^^

Efter det gick jag hem och la mig klockan va väl typ nio men astrött som man är efter helvtetsveckan va det ganska skönt att gå o lägga sig tidigt.

Idag gick jag upp vid tio och gick sedan till gymmet. Asduktigt av mig Eftersom jag inte vatt där på en evighet eller en vecka i allefall. Lär ju säkert ha nån slags härlig träningsvärk imorgon. Resten av dagen har bestått av ingeting ingeting ingeting och ingenting och jag planerar att låta den hålla sig så med

Ja just det för tillfället har jag och google translate en grymt konstig relation.. vem fan låter mig ha en dator!

all the things i've done

Att bo här borta kan ibland va lite skumt. Jag trivs grymt bra med alla små vänner och små pints ^^

Det som är det skumma är att man kan träffa en människa varje dag i ca 5 månader. Efter fem månader åker dom hem. precis i lagom tid för att man ska tycka det är lite tomt. Men oftast finns historierna kvar om dom långt efter. När jag började tyckte jag det va lite skumt att höra alla historier om saker som hänt på desken, människor som vatt där, saker dom gjort , dumheter från kunder osv. Nu för tiden är jag en av dom som sitter och drar historier om folk som jobbade här innan.

En av de få människor som vi alla skrattar åt när det kommer till gamla desktyper är Jim.
Jim kommer en morgon in med en vit tshirt med ett fotavtryck mitt på magen. Vi frågr lite fint jim varför har du ett fotavtryck mitt på magen. Jim lite halvbakis svarar eeeh jaa jag tog en tröja imorse men ojda där var det visst ett fotavtryck.
Jim tyckte också väldigt mycket om att sitta med micken till headsettet fem mil från huvudet ungefär. Så varje gång nån nu förtiden sitter med micken i en udda vinkel säger vi som vatt där ett tag. Förösker du göra enn Jim eller.
Han va också en sån som missade att han inte hade headset på sig och tyckte att han hade fått lite samtal på sistone...
härlig människa :P

 

Mitt på denna bild ser ni Jim en utekväll på Fibbers

 

Någon som också bör nämnas är ju dunken. Bakis och Fibberskungen. Jag och Maria började fem en fredagsmorgon och klev på bussen vid oconnel. Fembussen brukar va väldigt tom förutom på finnar (dom är överallt ...) Men denna morgon när vi båda två kliver på sitter Dunken och Dahlberg i ett av sätena sött lutandes motvarandra sovandes. Va fan gör dom här va den första frågan.
Joda det visade sig att de båda hade precis som vanligt på torsdagar vatt på Fibbers, Denna gång hade dom dock låtit bli att gå hem utan bestämde sig för att festa tills fem bussen skulle ta dom till jobbet. När vi väl kom till jobbet lägger sig dunken under desken och sover.

Det va inte heller första eller andra gången vi såg dunken sovandes under desken på morgonen. Maria hade dock oturen att sitta bredvid honom . Det sprider en härlig doft på våran lilla desk dessa dagar

 

 

Dunken och Dahlberg. Fibbers konungarna


Sen har vi även en nyligen bortförflugen vän som drog ner till Malta. Mr Bantevante.
En typisk stockholmare i mian ögon när jag börajde på desken men ack nej inte för honom själv. Bante umgicks med sina likasinnade på AZ vi gav deras lilla grupp namnet copacobana killarna. Det va precis va dom va.
Bante va den som på något sätt alltid va fullare än dig själv på festerna och alltid va med på festerna.
Nyårdagen förra året tyckte bante att det skulle va en fin ide att åka direkt från festen till jobbet så han tog sig en taxi mitt i natten åkte in till jobbet och skulle lägga sig under desken för att sova en stund. Vilket han gjorde. Dock sov han lite för länge och sov under desken i tre timmar. Vilket betydde att han glömde logga in på telefonen och kom försent.

 

Bante med sin oscarstatyett

Just nu orkar jag inte skriva om fler men jag lovar det finns många många fler :D

 


here it goes

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7002404.ab

http://www.idg.se/17.108/2.1085/1.312895/datorkaos-i-hela-sverige

Det här är vad jag jobbat med idag....

when hell freezes over

Så idag hände nått vi aldrig trott skulle hända.
Helpdesk kan va ganska fridfullt vissa dagar. Idag var inte en sån dag. Virus överallt och 60 samtal i kö.
60 samtal i kö är ganska mycket kan vi säga
Jobbade från 7-18.  Imorgon börjar jag vid 5 på morgonen. Men det är spänning i vardagen.Jag inser att min luddighet är fin att läsa just nu. Jöns är inget mer än vårkänslor och attraktion. En kille på bussen som ler varje dag och solsken. Det är det ända .. inget mer :D Men det lättar upp ens vardag och ger livet lite extra purple aura (höhöh mer ludd)

Nu efter en härligt god måltid är det dags för läggdags här borta i dublin. Som sagt upp imorgon vid 03.20 och jag är redan helt utmattad

Vilse i skogen

Idag efter ännu en toppendag på jobbet med surrande siffror och snurrande hjärnceller så tog sig maria och jag ut till blanch och hårdvarubutiken som det inte alls heter men eftersom man är jobbskadad så heter det.
Men vi var i järnaffären helt enkel och letade efter en liten plutt. En liten plutt som skulle få marias tvättmaskin att fungera. I 30 minuter stog vi och asgaravde åt dåliga vi är på järnbitar och hur vi aldrig komma hitta den bit som saknas.
Imorgon får jag reda på om det funkade eller inte.. vi får se späningen är oliiidlig

Efter hemgång vart det matlagning . Himla gott vatt det. soltorkade tomater bacon fetaost creme freche och pasta. Nu har jag även mat i två dagar till känns gött slipper jag laga sen :D

 

Efter ett par dagar med leende och en flygande jöns så känner jag att nee livet det är ändå helt jävla underbart!


the sun is the sky

Jag kollade ikväll på en film jag redan somnat till en gång . Jag täntke ajg ger den ett andra föröska en härlig vårdag som idag ( Vilket härlig dag lla la ala alala)
Lite långsam lite emo (som elena beskriver den dvs lite annorlunda) lite skum men gud jag älskade slutet :O
Helt jävla underbar var den helt plötsligt! Härligt bra musik med.

Jag trodde allt den skulle va jättedålig eftersom jag redan en gång innan tittat på den. men så här en måndagskväll för mig själv med ett glas cola så va det helt fantastisk

så varsegod . sätt igång med att titta på 500 days of summer


såg du mig såg du att det va jag?Jag tror dom flesta har sett den rackaren innan (ja han brukar ha ögon men jag har precis tyckt jag va duktig o bara få ihop grunden). Den här lilla rackaren är någon jag kallar för Jöns. En väldigt trevlig och speciell varelse.
Eller trevlig o trevligt kanske man inte redigt ska beskriva jöns som.
Jöns är en sådan där filur som håller till inne i din hjärna. Han tycker om att flyga och speciellt så här på vårkanten. jag har försökt förklara detta innan men jöns är vårkänslor han är vårkänslor hela året runt.
Ni vet ibland fastnar man på saker.. saker som personer ;)
Just idag har min Jöns levt loppan i min hjärna han har flugit som inuti norden och mitt lilla huvud har fyllts av surr. Han har stött emot alla andra hjärnceller (ja jöns är en hjärncell syns inte det?!) och fått dom lite ur balans. Därav har jag med varit lite ur balans idag. Vissa saker gör bara ens dagar så mycket bättre ens om det är ett litet leende på bussen. Idag var det leendet på bussen som fick Jöns att börja flyga och idag låter jag honom göra det för inget har gjort mig så lycklig på länge. Inte som det där lilla leendet.


vilken härlig dag

Både i fredags och igår har va haft helt underbart väder här borta i dublinland. Strålanse solksken lätt bris och 17 grader i luften! Det har vart så gott som sommar som det kan va i det här landet!.

I fredags spenderades varje minut av raster och lunchen ute på gräsplätten på jobbet efter det bar det hemmåt frö att köpa en vecka försednad födelsedagsöl till peter. Han vatt glad i allefalll :)
Sen drog jag hem till amanda där det blev grillade majs och sallad redigt gott.

Igår bestämde vi oss dock för att ta vara ännu mer på solen så vi gick till våra närmaste park jag och elena. Vi tog med oss en liten subway macka och satt och njöt av solskenet . Senare kom maria förbi och där satt vi i ett antal timmar och njöt av vädret och sällskapet.

Sommartider jag känner det är nånting på gång...

Nu ska jag ut o njuta av den halvmolniga dagen. Det är nästan sol det får räcka ...

 

oh ja jag är lite rädd för solen och tycker fortfarande att det är lite kallt ;)


plötsligt var du bara här

Jag och Amanda håller just nu på att sätta ihop år 2010 Sommarlåtlista o det går asbra. Nu funderar vi dock på om vi ska göra en svensk och en engelsk eller om vi ska blanda en. Ja beslutångesten är stor!

Jag och maria tog steget idag och började gå hem från jobbet solen lyste och dammet yrde när vi kom mot finglas. Dock precis när vi kommit till mitten av finglass gick marias väska sönder så vi stannade tog en buss. Men vi gick i allefall i 1 timme och 20 minuter så lite duktiga var vi ändå.

Nu sitter jag hemma och gömmer mig på mitt rum. Ingen annanstans vill jag vara. För tillfället mår jag inte jättebra när jag är hemma mer än när jag är i min säng . Eftersom jag är svensk orkar jag inte heller ta upp det

take a walk on the wild side

Så igår var det team night out. Inte så många från teamet som dök upp men vi var ett par stycken i allefall. Vi startade med lite kinesbufe och fruktiga drinkar och efter det blev det karaoke. Härligt härligt var det. Fastän jag hade ont i halsen redan innan men gudars inget kna stoppa mig när det kommer en mikrofon i närheten. :D

Efter det drogs det vidare till fizimons. Underbart ställe nere i temple bar. Vet inte varför vi inte är där oftare. hmm. trevligt ställe med både dansgolv uppvrmd terass och en liten loungearea ^^.
Men kvällen va trevlig och jag hade redigt roligt.


Idag sitter jag hemmar och snorar. Halsonten har nu övergått till rinnande näsa. Steg två i bexs förkylningschema. Men det är bra för så släpper snart skiten! :D

Idag har även det totalt underbara vädret varit framme och hälsat på!. Strålande soslksen tog mig en liten promenad och satt sedan på balkongen och njöt av den totalt brännande solen .
This stubborn memory hadn't faded

Jag började morgonen med att åter läsa brevet ifrån mormor. Sedan gick jag ut i köket för att se vad som fanns hemma. Vilken guldgruva jag hittade! Ägg, mozzarella, skinka och körsbärstomater. En helt fantastisk frukost avnjöts i solen på balkongen tillsammans med den irländksa nationalsången då det är rugbymatch på croke park idag.

 

Till denna fantastiskt goda omelett blev det en kopp importerat kalmarte.

Jag slår vad om att den slår allas lördags frukostar ;)


skeletons are catching up

Vaknade vid elva idag. Satte igång ett scrubs avsnitt och gick inte upp ur sängen försen 12. men det är helt okej för det är faktiskt lördag idag!

Gårdagens spenderades ute i corduff hos amanda där vi satte igång partysize engångsgrillen och grillade kyckling och fläskfile till detta åt vi ungsrostade potatisar och morötter och tzatsiki och lite sallad med fetaost och körsbärstomater. Vilken brakmiddag det blev! och så ofantligt gott va det! Lite akustisk gitarr och så var vi igång. Halv tio åkte jag hem mot stan och min tomma lägenhet då elena och peter är iväg och firar peters födelsedag på hemlig ort.

Men det va ändå inte dagens höjdpunkt. Fastän det var en helt fantastisk kväll men när jag kom hem skulle jag kolla posten. Där i fann jag ett brev från min mormor och det va så kul att läsa hennes ord! fastän det ibland kan vara lite svårt att läsa hon har en sån härlig gammaldags stil. Nästa lördag fyller min mormro 83 har jag för mig. En anledning att man saknar hem är att få vara en dag hemma hos mormor och höra hennes fantastiska historier och äta hennes otroligt goda mat! Det spelar ingen roll men fläskfile med svamp är aldrig lika gott när man gör det själv som hemma hos mormor.memories

Idag går mina tankar till min älskade gamle vän ajda där hemma!

Bild ifrån midsommar 2008


rude boy

Jag och maria underhöll oss en stund nu på kvällskvisten med lite hangman. vilket vi eg spenderat hela jobbdagen med. Med tanke på att vi haft surfförbud så nu kör vi på hangman över sametime ! wohoo uppfiningsrikedom!
Kom hem och maria hittade det över skype


Surfer Babe

Idag upptäckte jag något väldigt spännande. Min hyra har dratts två gånger så jag ligger så mycket minus det går för att vara jag. Grrrr!! Så jag har ringt o ringt o föröskt för att få ordning på det hela men ingen kan jag få tag på. så inga pengar har jag inte ett ruttet lite öre. Förutom mina svenska sparpengar så det va ju kul.. Men imorgon ska jag ringa ännu mer!

Annars händer inte så mycket. Nu sitter jag hemma efter en joggingrunda och lyssnar på Mcfly för det förtjänar man en dag som denna. Dock ska elena köpa mat med sig hem från gymmet till mig. Hoppas det blir subway men det kommer nog bli en hambrugare. lite synd men aa. Vi får se livet är fyllt med överasknigar som vi märkte tidigare idag.

Så nu återgår vi till gamla godingar från Room on the 3rd floor albumet av mcfly. Surfers babe , brocolli o varför inte klassikern 5 colours in her hair..

Pssst tog fler amerikanska samtal idag och jajamensan det är grymt roligt :D

corrupted

Idag har jag inte gjort mycket. Jag har gått en vända till coastcutters för att köpa potatis och sen dess har jag suttit vid köksbordet

En kopp te och tusen miljoner sladdar

 


how can i win

Just nu sitter jag ute på vår balkong med ett lätt bris ... Det blåser dock inte så farligt mycket. Men jackan va ett bra val att ta på sig innan man gick ut.
Jag vet inte redigt vad jag ska göra idag. Funderar på ingeting vilket jag har varit väldigt duktig på att göra dom här sista dagarna.
Igår var vi dock iväg en sväng till Bray. En kort sväng kan vi säga. vi åkte dit åt tog en kopp kaffe åkte hem. Sen låg jag i min säng och mådde illa resten av kvällen. Nee det va ingen vidare mat där ute ;)

Vi hittade i allefall kycklingar i ett skyltfönster

this is a forgery everything is a forgery

Så dagens planer har gått från phoenix park till bowling till bray. Vi bestämde oss tillslut för att vi skulle spendera dagen i bray. Vi ska bara komma iväg med.

Gårdagens spenderades hemma i sängen och ute på balkongen. Det va lite det jag gjorde igår.

Imorgon är ännu en dag ledig och det känns underbart! tyvär är ju ingeting öppet eftersom det är röd dag. Jag har aldrig förstått det där med påsk kan bero på att jag inte vatt jättereligös eller det faktum att vi aldrig firat påsk hemma. Men man tackar ju för påsklov som man hade för. Nu har jag i allefall ett litet påsklov och det har vatt grymt trevligt med några dagar ledigt. Dock har jag bara 9 dagar ledigt kvar att ta ut hela året. Inte lika bra!

Men vi får väl se. jobba kan man ju alltid sen om man orkar är frågan. ^^.
Har i allefall redan tagit dom dagarna mamma o pappa och bror och olssons är över.

I guess I'm stuck in this mad world

Så idag gör vi ingeting här ute i bakers yard. Jag funderar på att dra in till stan en kort tid men det kommer nog inte va mycket där att hitta det är lördag och antagligen smockat med folk överallt.

Igår bar det i allefall ut till waterville för att säga hejdå till cathrine. Det spelades singstar och buzz och dracks en del alkohol. Fast det måste ju erkännas att det mest va cathrine och amanda som sjöng ^^
Vid 23.30 drog jag hemmåt för att jag tänkte att jag skulle hinna med den sista bussen hem gick inget vidare men det kom en taxi sen så jag drog den in till stan. Hem kom jag i allefall.

Jag behöver snacka med min emmson.. men emmson är fullt upptagen så ajg får vänta två veckor kanske det går bättre. Vi får se. vissa gånger kommer minnen tillbaks och just nu har ingen anning om vad som händer.

Jag är ledig i två dagar till och det känns helt underbart, Det betyder att jag kan ligga i min säng och fundera helt frenetiskt tills dess..

Här kommer en gammal härlig bild på mig och maria.. oliver twist och emot dvs


two years away, got back today

Så idag är jag på väg ut mot waterville för att besöka mitt gamla helghäng, Denna gång för att säga hejdå till cathrine som ska lämna oss för 6 veckor för värmen.. as!

Jag har fortfarande itne ätit och bussen går om 25 mintuer... ganska dåligt val av mig men jag har duschat klätt på mig sminkat och kammat mig så eg är jag färdig förutom det där lilla problemet med maten. I värsta fall får jag ta en banan på vägen. Jag har också hunnit göra en av mian underbara drinkar ;) prioriteringen är verkligen som den ska här borta i dublin ^^

Så här ser jag i allefall ut efter att ha klippt håret senast.


var är min wingman

för det första. Det måste vara den sämsta låten som nånsin gjorts... :S
Den ligger som reklam på varenda blogg nu förtiden. Dom vet ju vart dom ska vända sig med reklmane men för sjutton gubbar låten är ju helt värdelös!

Men igår var det torsdag. Jag och maria drog direkt in till stan efter jobbet för att först och främst käka lite mat. Sedan var det diskmaskinshoppning och vi spendera en oändlighet i prylaffären. Mycket roligt ! :D
sedan drog vi vidare till baren där magnus betner skulle ha gig. Så vi lallade över till södra sidan. Men så visade det sig också vara ett gig innan så vi drog in och ja gudars det va redigt kul :D En herre som gick bananas på att vi var svenskar. han va jättebra. Men sen i allefall så var det magnus betner tid och det va tre komiker innan men jag orkar inte redigt berätta om hur grymma dom va eller hur tråkiga dom va. Jag blev lite konstigt startstruck när magnus kom in på scen. Vi har inte så många kändisar hemma i lilla rockenby. Det ända vi har är kalmar ff spelare och dom lallar omkring på stan var och varannan dag.

Men kvällen va redigt bra. Smilbanden gjorde ont och jag hade en herrans huvudvärk i bakhuvudet. När man ler för mycket får man det. Men det va en redigt härlig kväll och jag tror allt att det ska spenderas mer tid på komediklubbar framöver!

the way you make me feel

Så idag har jag en halvdag ledigt vilket betyder att jag bara jobbar 7 timmar. HAHA. Jag och maria sitter och tar amerikanska samtal för samma företag som jag tar svenska idag. Så vi tog en havldag ledig kom in för lite training och nu sitter jag och inväntar samtal. Ska bli spännande
Va tvungen att hoppa in igår och ta samtal för dom fastän jag hade slutat för en halvtimme sen. Men det va kul och jag är lite väl överexalterad över att få ta samtal på engelska . testa lite om man faktiskt kan klara sig på det man har. Kan väl bli lite halvroliga samtal men what the...

Sen är man ju en aning nervös med. Men va fan det kan väl inte bli mer än fel och det kan det ju bli i vanliga fall med. Men det blir mest receptionistsamtal

nu fick maria sitt första ska vi se hur det går för mig...